Blogg

Helgen rullade på med en väldig fart, det var lite småkallt ute. Träningen för Rebecka och Casper i lördags gick bra. Husse och hundarna har jagat hela helgen, fantastiskt duktiga hundar. Jobbat mina nätter för denna gång och är nu ledig ända till fredags kväll, skönt. Måndagen var det åter skola och fiolspelning på kvällen. Idag tisdag blev jag väckt av alla hundar som skällde ut brevbäraren som knackade på, han kom med ett paket och fick väl sin dos av skratt idag, en yrvaken i bara trosor och t-shirt. Men vad gör väl det! Nu ikväll är Rebecka på simskolan och innan dess hann hon med en tur på Casper ochså, vi tränade lite på att ställa på volt. Jag har nu LCHF-semlebullar i ugnen och har även gjort egen mandelmassa till, det ska bli gott. Idag fick vi även ett mail från adoptionscentrum att våra papper nu är skickade till landet vi ska adoptera ifrån så nu väntar vi barn igen. Det är så spännande!! Hjärta Ha en trevlig fortsättning på kvällen och veckan!

20/1-2012

Nu är det länge sedan jag skrev något. Ibland är det svårt att hinna med allt man vill göra. Alla helgerna är över och skolan har börjat, bara 11 jaktdagar kvarLedsen. Men det går mot ljusare tider och mörkret faller inte förrän efter 16 på dagarna!

Rebeckas ridning går framåt, har debuterat på två hopptävlingar med mycket bra resultat.

Hundarna jobbar på mycket bra, en fröjd att följa dem i skogen. Det blir nog en jobbig period då dem inte får jaga mer innan dem taggar ner. Men det får vi lösa med andra aktiviteter.

I helgen på programmet har vi jakt, naturligtvis, Rebecka ska på hoppräning på lördagen. Jag är ledig ända tills söndag kväll!

Ha en trevlig helg!

V. 51

Julen står för dörren och tiden går alldeles för fort. Förra veckan avslutades med lite jakt och hundarna skötte sig som vanligt bra. En älgkalv blev det. Sista dagarna i skolan innan jullovet, mycket julpyssel är det. På mändagskvällen var det avslutning på ridningen för den här terminen, Rebecka galopperade och hoppade bana!! Jätteduktig!!Cool

För min del är det jobb i fyra nätter innan julledigheten i två dagar börjar, som tur är har jag fixat all handling förutom lite matvaror. Ha en riktigt God jul alla vänner!

Slutet v. 49.

Då har åter en vecka gått och en ny har börjat. I torsdags hade Rebecka avslutning på gymnastiken, jag var då på tur för att fixa lite julklappar. Sen till jobbet på kvällen. Fredagen var det direkt till Rebeckas skola på morgonen efter jobbet, dem skulle ha luciauppvisning och fika. Det är så härligt att höra barn sjunga, att dem kan lära sig så många sånger i den åldern. Hem till djuren och sen försöka sova en liten stund. Fredagskvällen blev lugn med mys för Rebecka och mig, Patrik var på julbord med jobbat.

Lördagen blev en hemmafixardag, Vi bakade julgodis och städade lite, Rebecka pysslade i stallet och red Casper. Idag galopperade hon ordenligt för första gången och det gick jättebra! Patrik och Nova var på jakt, det skjöts en dovkalv för henne efter ett fantastiskt drev. Patrik fick skjuta en dovkalv oxå men inte för någon hund. Ester och Trissa fick sista putsen inför morgondagens utställning.

Söndag morgon ringer klockan 05,00, upp och packa in alla i bilen och åka mot Stockholm. Resan går bra då det nästan är tomt på vägarna. Väl framme hinner vi in innan den värsta rusningen börjar. Kommer på plats och äter lite frukost. Ester ska först ut och detgör hon bra, det är mycket att titta på hundar och människor överallt men hon visar sig väl. Hon får bedömningen Very Good, hon behöver växa på sig lite lillsnuttan, mätte in till 43 cm. Sen var det Trissas tur, som vanligt visar hon sig själv och får exellent med ck och vinner jaktklassen, får CACIB och blir placerad som 2a tik. Vi går sedan runt lite på mässan och handlar lite ben, mm. Sen bär det av hemåt!

Kvällen hemma nlir lugn, fixa med hästarna, lite mat och sen är det åter dax att göra sig klar för en ny vecka imorgon.

 

 

V.49

Veckan börjar med fortsatt sjukdom, nu är även Patrik hemma. Men det blir nog bra så småningom. Rebecka har fiolspelning idag, det blir även en tur till polisen i köping för att hämta ut passen som är klara. Sen snabbt hem för att åka på träningen med Casper, snabba ryck. Träningen gick bra, en pigg Casper och en Rebecka som red honom bra bland dem andra hästarna. Det kommer nog bli bra när dem får lära känna varandra lite mer. Sen hem och isäng. Idag tisdag var det dax för läkarbesöket inför adoptionen. Även Rebecka skulle med så vi hämtade henne i skolan efter lunch. Våra papper vaar inga problem att få ifyllda men lite värre blev det för Rebecka då läkaren inte träffat henne förut så han ville ta lite prover på henne. Men det ville inte hon, blev att försöka övertala! Vi satte på emlaplåster på båda armarna och åkte sedan till Tuna park och åt lunch. Gick även i lite affärer, bla leksaksaffären där hon fick välja sin muta. Åter till vårdcentralen och provtagning, inga problem hon var jätteduktig och et kändes inte änns sa hon. Cool, jag hade även lovat henne att hon skulle få sticka mig i fingret och det gjorde hon!! Nu var det överstökat och vi åkte hemåt. Casper fick en vilodag idag, så vi tog det lugnt under kvällen. Rebecka har även tappat sin första tand idag så vi får se om tandfeen kommer inatt. Onsdagen började med att Rebecka kom in i sovrummet och visade vad tandfeen hade kommit med, en guldtia. Då var det bara att gå upp och göra lite frukost. Rebecka till skolan och Ester och jag ska åka till Malmköping och gå viltspårprov. Vilket hon klarade bra, tappade dock i en vinkel så jag fick ta tillbaka henne men hon blev godkänd. Mycket bra jobb förövrigt tyckte domaren, en aning för snabb så det får jag jobba med.Ler stort

Senaste kommentarer

04.06 | 22:17

Grattis grattis tillresultaten igår!!!!!!!!!!!!

...
20.05 | 17:18

Grattis grattis på 10 årsdagen ;) Hoppas att gick bra för Trissa och Ester i grishägnet. Kram

...
18.05 | 23:39

Grattis till 10 årsiga bröllopsdagen!!!!!!!! Kram

...
02.05 | 22:49

Hej.
Rebecka. Vilken fin häst du fått.Jag har kortrt på dig, som jag fick, i lekrummet.Där ser jag dig varje dag.Hoppas du har det bra i skolan.
Kram Maud

...